De juiste fietshelm – waar moet je op letten?

Allereerst moet een fietshelm goede bescherming bieden en comfortabel zitten. Kijk dus goed naar het ontwerp en binnenkant van de fietshelm. Het is prettig als de binnenkant is voorzien van zacht materiaal, zoals foam. Als je een lange fietstocht maakt moet de helm prettig zitten. Als je ook extra goed zichtbaar wilt zijn is kun je kiezen voor een fietshelm met verlichting. Je bent dan goed beschermd en nog beter zichtbaar!

Fietshelm dames

Als weggebruiker op de fiets ben je kwetsbaar in het verkeer. Waar een fietshelm in het verleden als ‘suf’ werd gezien, wordt er nu juist vooral het belang van ingezien. Ook door de vrouwen & dames op de fiets. Speciaal daarvoor heeft Lightyourbike fietshelmen voor dames in het assortiment. Zo kan je hip & trendy op de fiets stappen, terwijl je wel goed beschermd bent. 

Fietshelm heren

Niet alleen dames, maar ook heren hebben een veilige en goed passende fietshelm nodig. Je hebt natuurlijk verschillende soorten fietsen en helmen, hier hebben we dan ook een veelzijdig assortiment in. Zo hebben we voor iedere man, een geschikte fietshelm voor heren!

Fietshelm racefiets

Ook voor fietsfanaten op de racefiets heeft Lightyourbike geschikte fietshelmen. De lichtgewicht helmen zijn en bieden een uitstekende bescherming. Hierdoor kun jij zorgeloos koersen! Deze helmen voor op de racefiets zijn beschikbaar met of zonder vizier, zodat er altijd een racefiets helm voor jou bij zit. 

Fietshelm met verlichting

Goede verlichting begint op de fiets zelf, maar dit kun je uitbreiden door middel van een fietshelm met verlichting. Lightyourbike heeft fietshelmen met een voor- en achterlicht of enkel een achterlicht. Het voordeel van verlichting op je fietshelm is dat het voorlicht zich logischerwijs verplaatst naar de plek waarnaar jij kijkt. Daarnaast is het licht op een andere hoogte te zien. Hierdoor ben je in een drukke verkeerssituatie in de stad ook niet meer over het hoofd te zien. 

Een helm elektrische fiets van Lightyourbike

Maak jij vaak lange tochten op de elektrische fiets? Dan is het van belang dat je een helm draagt, dit zorgt voor extra veiligheid. De e-bike fietshelmen van Lightyourbike bieden een goede bescherming en hebben een comfortabele pasvorm. Tevens is er nagedacht over het ontwerp en zijn deze mooi vormgegeven en in verschillende kleuren beschikbaar. Hierdoor zit er altijd wel een fietshelm tussen die bij jou past!

Speed pedelec helm

Een speed pedelec helm moet voldoen aan de NTA 8776 certificering. De speed pedelec helmen van Lightyourbike zijn zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan deze norm. Op dit type elektrische fiets is het extra belangrijk om een goede helm te dragen. In verband met de snelheid is het ook van belang dat deze een aerodynamisch ontwerp hebben. Dit zorgt ervoor dat de wind goed om de helm wordt geleid. Tevens is een vizier ook een goede toevoeging als je een fietshelm gebruikt op de speed pedelec. De kans dat vliegen in je ogen terecht komen is namelijk groter bij hogere snelheden, dit wil je natuurlijk voorkomen!