Toont alle 5 resultaten

Helm elektrische fiets

Momenteel is er geen helmplicht voor de elektrische fiets, dit is alleen het geval voor speed pedelecs (45 km/uur). Hiervoor geldt wel een helmplicht. Als je het aan Lightyourbike vraagt zou er ook een helmplicht moeten komen voor fietsers. De kans op dodelijk hoofdletsel neemt namelijk met 71% af wanneer je een helm draagt.

Waar moet de ideale helm elektrische fiets aan voldoen?

Een helm moet allereerst voor bescherming en veiligheid zorgen, dit is de voornaamste reden dat je ook een helm draagt. Daarnaast moet deze comfortabel zitten, zeker als je langere fietstochten maakt is dit een must. Soms ziet een helm er wat suf uit, maar met een mooi en strak design is dit verleden tijd. Tot slot verlichting, de ideale helm elektrische fiets moet voorzien zijn van verlichting. Waarom? Omdat dit voor een betere zichtbaarheid zorgt waardoor je nog veiliger de weg op gaat.

Een veilige elektrische fiets helm

Veiligheid, zoals eerder genoemd is dit een van de belangrijkste onderdelen voor een goede fietshelm. De helm moet voldoende bescherming bieden en stevig genoeg zijn om hoofdletsel te voorkomen.

Welke fietshelm voor een elektrische fiets?

Op een elektrische fiets worden het veelal hogere snelheden behaalt dan op een normale fiets. Het is daarom extra belangrijk om een goede fietshelm te dragen op de elektrische fiets. Lightyourbike heeft een aantal helmen geselecteerd zodat jij gemakkelijker een goede keuze kan maken!