fbpx
Altijd gratis verzending!
Op werkdagen vóór 18:00 besteld, morgen in huis!
Altijd gratis verzending!
Op werkdagen vóór 18:00 besteld,
morgen in huis!

Gratis verzending

Goed geregeld!

Eenvoudig retourneren

30 dagen geld terug garantie

Persoonlijke Service

Wij staan altijd voor je klaar!

Altijd veilig betalen

iDeal | Paypal | Klarna

Een speed pedelec helm & NTA 8876: alles wat je moet weten!

Als trotse eigenaar van een speed pedelec weet je dat veiligheid ontzettend belangrijk is. Een essentieel onderdeel daarvan is het dragen van een goede helm. In deze blog vertellen we je alles over speed pedelec helmen met verlichting, de NTA 8776 norm en hoe je de juiste maat helm kiest. Zo ben je straks helemaal klaar om veilig de weg op te gaan!

Wat is NTA 8776 en waarom is het belangrijk?

De NTA 8776 is een specifieke norm voor fietshelmen die speciaal ontworpen is voor speed pedelecs. Speed pedelecs zijn snelle elektrische fietsen die snelheden tot wel 45 km/u kunnen halen. Door deze hoge snelheid, is het belangrijk dat je helm voldoende bescherming biedt bij een eventuele val of ongeluk.

Een NTA 8776 norm stelt strenge eisen aan de veiligheid, het ontwerp en de prestaties van speed pedelec helmen. Een helm die aan deze norm voldoet, is uitgebreid getest op zaken als schokabsorptie, dekking van het hoofd en stevigheid van de kinband. Als je een helm koopt met het NTA 8776 keurmerk, weet je dus zeker dat je een veilige & betrouwbare helm hebt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een speed pedelec helm & NTA 8776?

Naast het NTA 8776 keurmerk zijn er nog een aantal zaken waar je op moet letten als je een  speed pedelec helm koopt:

  • Verlichting: Een helm met geïntegreerde verlichting zorgt voor extra zichtbaarheid in het verkeer. Dit is vooral belangrijk bij hoge snelheden en in het donker. Kies voor een helm met heldere LED-verlichting, zodat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers.
  • Ventilatie: Omdat je met een speed pedelec flink wat snelheid maakt, is het belangrijk dat je helm goed ventileert. Kies voor een helm met voldoende ventilatiegaten, zodat je hoofd koel blijft tijdens het fietsen op een warme dag.
  • Comfort: Een comfortabele helm is onmisbaar voor een fijne fietservaring. Let op zaken als de pasvorm, de aanwezigheid van zachte kussentjes en de verstelbaarheid van de helm.
  • Design: Hoewel veiligheid natuurlijk het belangrijkste is, moet een helm ook stijvol zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel speed pedelec helmen op de markt met een modern en aantrekkelijk design.

Hoe kies je de juiste maat speed pedelec helm?

Het kiezen van de juiste maat helm is cruciaal voor een goede bescherming en comfort. Een te grote helm biedt onvoldoende bescherming, terwijl een te kleine helm oncomfortabel zit en kan zorgen voor hoofdpijn. Volg deze stappen om de juiste maat te achterhalen:

  1. Meet je hoofdomtrek: Pak een meetlint en meet de omtrek van je hoofd net boven je wenkbrauwen en oren. Zorg ervoor dat het meetlint horizontaal rond je hoofd loopt en noteer de omtrek in centimeters.
  2. Check de maattabel: Kijk in de maattabel van de helm die je op het oog hebt welke maat bij jouw hoofdomtrek past. Helmen zijn vaak verkrijgbaar in de maten S, M en L, met bijbehorende hoofdomtrekken in centimeters.
  3. Pas de helm: Als je de mogelijkheid hebt, pas de helm dan voordat je hem koopt. Zorg ervoor dat de helm goed aansluit op je hoofd en niet te veel beweegt als je je hoofd schudt. De kinband moet strak genoeg zitten, maar mag niet knellen.

Door rekening te houden met de NTA 8776 norm, de juiste eigenschappen en een goede maat, ben je verzekerd van een veilige en comfortabele speed pedelec helm. Zo kun je met een gerust hart de weg op en genieten van je snelle elektrische fiets!

Geef een reactie
Gratis verzending

Goed geregeld!

Eenvoudig retourneren

30 dagen geld terug garantie

Persoonlijke Service

Wij staan altijd voor je klaar!

Altijd veilig betalen

iDeal | Paypal | Klarna

× Hoe kunnen we je helpen?